Έγραψαν για το βιβλίο H Διατροφή ως Ασπίδα Υγείας
Βιβλιοπροτάσεις για μια καλή αναγνωστικά χρονιά, Σπύρος Μανουσέλης | 09/01/2020
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών
William W. • Li H διατροφή ως ασπίδα υγείας
Μολονότι όλοι αναγνωρίζουμε πρόθυμα ότι οι «σωστές» διατροφικές συνήθειες αποτελούν τη βασική προϋπόθεση της καλής υγείας, οι περισσότεροι δεν έχουμε μια σαφή ιδέα για το ποια διατροφικά ήθη ή ποιες συγκεκριμένες τροφές μάς ωφελούν πραγματικά ή, αντίθετα, μας βλάπτουν.
Αυτό το σοβαρό κενό έρχεται να καλύψει το βιβλίο «Η διατροφή ως ασπίδα υγείας», στο οποίο περιγράφονται οι πιο πρόσφατες και ιδιαίτερα συναρπαστικές επιστημονικές εξελίξεις σχετικά με την εντυπωσιακή ικανότητα του σώματός μας να αυτοθεραπεύεται, όταν υιοθετούμε τα κατάλληλα διατροφικά ήθη. Η απάντηση λοιπόν στο ζωτικό πρόβλημα της «σωματικής αυτοθεραπείας» θα πρέπει να αναζητηθεί στις καθημερινές διατροφικές επιλογές μας και ειδικότερα στα τρόφιμα που καταναλώνουμε πιο πρόθυμα και όχι σε αυτά που αποφεύγουμε.
Με πλήθος πρακτικών παραδειγμάτων το βιβλίο αποκαλύπτει στους αναγνώστες του με ποιον τρόπο οι πιο αγαπημένες τους τροφές μπορούν όχι απλώς να υποστηρίξουν, αλλά και να βελτιώσουν την υγεία τους. Κάτι που είναι εφικτό επειδή το σώμα μας διαθέτει πέντε έμφυτα συστήματα άμυνας -αγγειογένεση, αναγέννηση, μικροβίωμα, προστασία του DNA και ανοσία- η καλή λειτουργία των οποίων επηρεάζεται σε απίστευτα μεγάλο βαθμό από το τι τρώμε καθημερινά.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ενώ δεν υπάρχει καμία «μαγική συνταγή» για τη σωματική υγεία και τη μακροβιότητά μας, υπάρχουν πολλοί και ιδιαίτερα αποτελεσματικοί τρόποι να ενδυναμώσουμε, μέσω της κατάλληλης διατροφής, αυτά τα πέντε συστήματα προστασίας και αυτοθεραπείας από τις ασθένειες.
Στις σελίδες αυτού του καλογραμμένου βιβλίου, ο δρ Γουίλιαμ Λι παρουσιάζει αναλυτικά -και με πλήθος καθημερινά παραδείγματα- τις πρακτικές συνέπειες των πολυετών ιατρικών ερευνών του, οι οποίες αναγνωρίζονται διεθνώς ως πρωτοποριακή προσέγγιση της ανθρώπινης υγείας μέσω της διατροφικής ενδυνάμωσης των σωματικών μηχανισμών άμυνας.
Το «Η διατροφή ως ασπίδα υγείας» προσφέρει όλες τις απαραίτητες επιστημονικές πληροφορίες αλλά και τις πρακτικές συμβουλές που χρειάζονται οι αναγνώστες του για να διαμορφώσουν από μόνοι τους μια θετική στάση απέναντι στις τροφές. Και έτσι πετυχαίνει όχι μόνο να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τις τροφές, αλλά και ευρύτερα το πώς η σύγχρονη Ιατρική αντιμετωπίζει τις ασθένειες.
Ο William W. Li είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος ιατρός, ερευνητής και συγγραφέας. Απόφοιτος του Χάρβαρντ, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, θεωρείται πρωτοπόρος στην ανάδειξη ενός νέου πεδίου της ιατρικής έρευνας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η επικαιρότητα αυτού του βιβλίου, που αναγνωρίστηκε αμέσως στις ΗΠΑ και μεταφράζεται σε 24 γλώσσες, είναι ακόμα μεγαλύτερη σήμερα, επειδή χρειαζόμαστε όσο ποτέ τη βέλτιστη απόδοση των πέντε αμυντικών συστημάτων του σώματός μας για να αντιμετωπίσουμε τη μολυσματική απειλή Covid-19.
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ: ‘Η Διατροφή ως Ασπίδα Υγείας’ του Δρ Wiliam W.Li
Πηγή: Η Συντροφιά του Περιβάλλοντος – The Blog
Σας προτείνουμε το νέο βιβλίο ‘Η Διατροφή ως Ασπίδα Υγείας’, του Δρ Wiliam W.Li που κυκλοφόρησε από τις αυτές τις μέρες από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΡΟΝΙΚΟ.
Η νέα επιστήμη που μελετά τα πέντε συστήματα άμυνας του οργανισμού και τα τρόφιμα που τα επηρεάζουν.
Βιβλιοπροτάσεις για μια καλή αναγνωστικά χρονιά, Σπύρος Μανουσέλης | 09/01/2020
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών
William W. • Li H διατροφή ως ασπίδα υγείας
Μολονότι όλοι αναγνωρίζουμε πρόθυμα ότι οι «σωστές» διατροφικές συνήθειες αποτελούν τη βασική προϋπόθεση της καλής υγείας, οι περισσότεροι δεν έχουμε μια σαφή ιδέα για το ποια διατροφικά ήθη ή ποιες συγκεκριμένες τροφές μάς ωφελούν πραγματικά ή, αντίθετα, μας βλάπτουν.
Αυτό το σοβαρό κενό έρχεται να καλύψει το βιβλίο «Η διατροφή ως ασπίδα υγείας», στο οποίο περιγράφονται οι πιο πρόσφατες και ιδιαίτερα συναρπαστικές επιστημονικές εξελίξεις σχετικά με την εντυπωσιακή ικανότητα του σώματός μας να αυτοθεραπεύεται, όταν υιοθετούμε τα κατάλληλα διατροφικά ήθη. Η απάντηση λοιπόν στο ζωτικό πρόβλημα της «σωματικής αυτοθεραπείας» θα πρέπει να αναζητηθεί στις καθημερινές διατροφικές επιλογές μας και ειδικότερα στα τρόφιμα που καταναλώνουμε πιο πρόθυμα και όχι σε αυτά που αποφεύγουμε.
Με πλήθος πρακτικών παραδειγμάτων το βιβλίο αποκαλύπτει στους αναγνώστες του με ποιον τρόπο οι πιο αγαπημένες τους τροφές μπορούν όχι απλώς να υποστηρίξουν, αλλά και να βελτιώσουν την υγεία τους. Κάτι που είναι εφικτό επειδή το σώμα μας διαθέτει πέντε έμφυτα συστήματα άμυνας -αγγειογένεση, αναγέννηση, μικροβίωμα, προστασία του DNA και ανοσία- η καλή λειτουργία των οποίων επηρεάζεται σε απίστευτα μεγάλο βαθμό από το τι τρώμε καθημερινά.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ενώ δεν υπάρχει καμία «μαγική συνταγή» για τη σωματική υγεία και τη μακροβιότητά μας, υπάρχουν πολλοί και ιδιαίτερα αποτελεσματικοί τρόποι να ενδυναμώσουμε, μέσω της κατάλληλης διατροφής, αυτά τα πέντε συστήματα προστασίας και αυτοθεραπείας από τις ασθένειες.
Στις σελίδες αυτού του καλογραμμένου βιβλίου, ο δρ Γουίλιαμ Λι παρουσιάζει αναλυτικά -και με πλήθος καθημερινά παραδείγματα- τις πρακτικές συνέπειες των πολυετών ιατρικών ερευνών του, οι οποίες αναγνωρίζονται διεθνώς ως πρωτοποριακή προσέγγιση της ανθρώπινης υγείας μέσω της διατροφικής ενδυνάμωσης των σωματικών μηχανισμών άμυνας.
Το «Η διατροφή ως ασπίδα υγείας» προσφέρει όλες τις απαραίτητες επιστημονικές πληροφορίες αλλά και τις πρακτικές συμβουλές που χρειάζονται οι αναγνώστες του για να διαμορφώσουν από μόνοι τους μια θετική στάση απέναντι στις τροφές. Και έτσι πετυχαίνει όχι μόνο να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τις τροφές, αλλά και ευρύτερα το πώς η σύγχρονη Ιατρική αντιμετωπίζει τις ασθένειες.
Ο William W. Li είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος ιατρός, ερευνητής και συγγραφέας. Απόφοιτος του Χάρβαρντ, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, θεωρείται πρωτοπόρος στην ανάδειξη ενός νέου πεδίου της ιατρικής έρευνας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η επικαιρότητα αυτού του βιβλίου, που αναγνωρίστηκε αμέσως στις ΗΠΑ και μεταφράζεται σε 24 γλώσσες, είναι ακόμα μεγαλύτερη σήμερα, επειδή χρειαζόμαστε όσο ποτέ τη βέλτιστη απόδοση των πέντε αμυντικών συστημάτων του σώματός μας για να αντιμετωπίσουμε τη μολυσματική απειλή Covid-19.
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ: ‘Η Διατροφή ως Ασπίδα Υγείας’ του Δρ Wiliam W.Li
Πηγή: Η Συντροφιά του Περιβάλλοντος – The Blog
Σας προτείνουμε το νέο βιβλίο ‘Η Διατροφή ως Ασπίδα Υγείας’, του Δρ Wiliam W.Li που κυκλοφόρησε από τις αυτές τις μέρες από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΡΟΝΙΚΟ.
Η νέα επιστήμη που μελετά τα πέντε συστήματα άμυνας του οργανισμού και τα τρόφιμα που τα επηρεάζουν.
Έγραψαν για το βιβλίο Eat to Beat Disease
Η διατροφή ως ασπίδα υγείας
«Η μοριακή ιατρική συναντήθηκε τελικώς με τη μοριακή διατροφή! Η υγειονομική περίθαλψη μπορεί τώρα να μεταμορφωθεί πραγματικά με την ενσωμάτωση δύο εκ των πιο ισχυρών καθοριστικών παραγόντων για την υγεία και την ασθένεια: τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουμε και τα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Ως ιατρός-επιστήμονας, o Δρ Li έχει μια διακεκριμένη σταδιοδρομία συμβάλλοντας στην εκπληκτική πρόοδο της αποσαφήνισης των γενετικών, μοριακών και κυτταρικών μηχανισμών που προσδιορίζουν την υγεία και την ασθένεια. Η γνώση αυτή έχει επιτρέψει σε ερευνητές και κλινικούς ιατρούς να διαθέτουν ισχυρά, στοχευμένα φάρμακα για την πρόληψη, την εξάλειψη ή τον έλεγχο ασθενειών και έχει οδηγήσει στη σύγχρονη εποχή της “ιατρικής της ακριβείας”. Η ιατρική επιστήμη έχει αναγνωρίσει εδώ και πολύ καιρό ότι, εκτός από τα φαρμακευτικά προϊόντα, η διατροφή διαδραμάτισε επίσης σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της υγείας μας, αλλά δεν κατανοούσαμε το πώς και το γιατί. Στο βιβλίο Η διατροφή ως ασπίδα υγείας, ο Δρ Li παρουσιάζει μια επιστημονικά ενδελεχή και περιεκτική έκθεση των μοριακών θρεπτικών συστατικών που περιέχονται στη διατροφή μας και τη σχέση τους με την πρόληψη ασθενειών και την αποκατάσταση της υγείας, παρέχοντας έτσι μια “μοριακή διατροφή ακριβείας”. Είναι μια πραγματικά ιστορική επιτομή.
«Το βιβλίο αυτό είναι εξαιρετικό σε βάθος, διότι παρέχει μια επεξήγηση του μοναδικού μικροθρεπτικού συστατικού μιας μεγάλης ποικιλίας τροφίμων και την ξεχωριστή του αλληλεπίδραση με τα κύτταρα και τους ιστούς του σώματος. Για δεκαετίες, είχαμε μια πρωτόγονη κατανόηση των “υγιεινών τροφίμων” και εφαρμόζαμε ρητά, όπως “ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα”. Στο βιβλίο αυτό, ο Δρ Li όχι μόνο μας παρουσιάζει γιατί ένα μήλο είναι υγιεινό αλλά, ακόμα πιο σημαντικό, μας λέει ποια ποικιλία μήλων είναι η καλύτερη!
«Το βιβλίο αυτό είναι υπέροχα γραμμένο με έναν τρόπο που εξηγεί πρώτα τους βασικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιεί ο οργανισμός για τη διατήρηση της υγείας και της ακεραιότητας του σώματός μας, όταν αντιμετωπίζει την εισβολή λοιμώξεων, μια βλάβη των γενετικών ελέγχων που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο ή την απλή διαδικασία γήρανσης. Οι κύριοι αυτοί μηχανισμοί είναι η αγγειογένεση, η αναγέννηση, το μικροβίωμα, η προστασία του DNA και η ανοσία. Ο Δρ Li μάς προσφέρει στη συνέχεια μια λεπτομερή έκθεση των μοριακών θρεπτικών συστατικών που είναι πιο αποτελεσματικά για την υποστήριξη των μηχανισμών αυτών και τα συγκεκριμένα τρόφιμα στα οποία τα συστατικά αυτά βρίσκονται σε αρκετή αφθονία. Στην πραγματικότητα, αυτό δημιουργεί μια διατροφική συνταγή ακριβείας, και είναι μεγάλη χαρά και ίσως έκπληξη ότι ο κατάλογος των τροφίμων είναι γεμάτος με τρόφιμα που μας αρέσει να καταναλώνουμε!
«Σε όλη την εκτενή παρουσίαση της επίδρασης των μικροθρεπτικών συστατικών από τα διάφορα τρόφιμα πάνω στις λειτουργίες του οργανισμού, ο Δρ Li παρέχει άφθονη τεκμηρίωση με δεδομένα που προέρχονται από επιστημονικά πειράματα και καλά σχεδιασμένες ερευνητικές κλινικές μελέτες, αλλά πέρα από τις άριστες διατροφικές συνταγές, το τελευταίο τμήμα του βιβλίου γίνεται αρκετά πρακτικό με την παρουσίαση του πλαισίου 5 Χ 5 Χ 5, το οποίο συνδυάζει την κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί με τα τρόφιμα που μας αρέσουν περισσότερο και τον πρακτικό τρόπο να ενσωματώσουμε το συγκεκριμένο είδος υγιεινής διατροφής στον τρόπο ζωής μας.
«Συνοψίζοντας, το βιβλίο Η διατροφή ως ασπίδα υγείας είναι ο καλύτερος οδηγός που γνωρίζω τόσο για τους επαγγελματίες όσο και το κοινό για τη βελτίωση της υγείας χρησιμοποιώντας τα τρόφιμα. Είναι επιστημονικό, είναι περιεκτικό, συνδυάζει τη λογική με τη συνταγή και, το πιο σημαντικό, είναι πρακτικό! Όχι μόνο θα μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο τρώμε, θα αλλάξει την υγειονομική περίθαλψη!».
—Andrew C. von Eschenbach, MD, president, Samaritan Health
Initiatives, former director of the National Cancer Institute,
former commissioner of the Food and Drug Administration
«Ο Δρ William W. Li έχει κάνει μια φανταστική δουλειά αρθρώνοντας, διαδίδοντας και εξηγώντας πρωτοποριακές ιδέες που επηρεάζουν δραματικά τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας μπορεί να αντιμετωπίσει ασθένειες, τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αποτρέψουμε την επιδείνωση των ασθενειών αυτών και, το πιο σημαντικό, τον τρόπο με τον οποίο τα τρόφιμα μπορούν να διαδραματίσουν κάποιον ρόλο σ’ αυτό».
— Dr. Mehmet Oz, address at Vatican's Unite to Cure Conference 2018
«Το βιβλίο Η διατροφή ως ασπίδα υγείας είναι ένα πρωτοποριακό βιβλίο. Συγγραφέας, παγκοσμίου φήμης ιατρός και ιατρικός επιστήμονας, ο Δρ Li εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους έχουμε τη δύναμη να βοηθήσουμε στον έλεγχο του δικού μας πεπρωμένου υγείας μέσω της λήψης αποφάσεων που βοηθούν το σώμα να θεραπευθεί μόνο του. Ο Δρ Li περιγράφει πώς περισσότερα από τετρακόσια τρόφιμα ενισχύουν τις άμυνες του σώματός μας, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία. Το βιβλίο Η διατροφή ως ασπίδα υγείας πρέπει να το διαβάσετε οπωσδήποτε – το συνιστώ ανεπιφύλακτα».
—Dean Ornish, MD, founder and president, Preventive Medicine
Research Institute, clinical professor of medicine,
University of California, San Francisco,
author, UnDo It!
«Με το βιβλίο Η διατροφή ως ασπίδα υγείας, ο Δρ William W. Li παρουσιάζει τον λόγο για τον οποίο το πιρούνι είναι το πιο ισχυρό εργαλείο για την υγεία. Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει ισχυρές νέες ανακαλύψεις για το πώς το σώμα αντιστέκεται φυσικά σε ασθένειες μέσω συγκεκριμένων συστημάτων άμυνας της υγείας. Ο Δρ Li μάς οδηγεί σε ένα επικό ταξίδι που συνοδεύεται από επιστημονικά στοιχεία, τα οποία μας δείχνουν πώς τα τρόφιμα που καταναλώνουμε μπορούν να ενεργοποιήσουν αυτές τις άμυνες. Σε αντίθεση με τα τόσα πολλά βιβλία που απομακρύνουν τους ανθρώπους από τα τρόφιμα που τους αρέσουν, το βιβλίο Η διατροφή ως ασπίδα υγείας μάς δείχνει πώς τα τρόφιμα που αγαπάμε υποστηρίζουν πραγματικά την ευζωία και τη ζωτικότητά μας. Συνιστώ σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την υγεία τους να διαβάσουν το νέο αυτό κλασικό βιβλίο και να ενημερώσουν τους φίλους και την οικογένειά τους για όλα αυτά».
—Mark Hyman, MD, director, Cleveland Clinic Center for
Functional Medicine, and #1 New York Times bestselling
author, Food: What the Heck Should I Eat?
«Μια ωδή σε μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής και μια πειστική απόδειξη για μια υγιεινή λαχτάρα για φαγητό. Το βιβλίο αυτό θα σας διασκεδάσει, θα σας εκπαιδεύσει, θα σας συνεπάρει και μετά θα σας ενδυναμώσει. Ο Δρ William W. Li, πρωτοπόρος της θεραπείας που βασίζεται στην αγγειογένεση, μας διδάσκει ότι υποτιμήσαμε ριζικά τη δική μας δύναμη να μεταμορφώσουμε και να αποκαταστήσουμε την υγεία μας. Και αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε κάνοντας επιλογές και εφαρμόζοντας τη δημιουργικότητά μας σε κάτι που κάνουμε καθημερινά: να τρώμε! Ο Δρ Li μάς υπενθυμίζει ότι δεν είμαστε παθητικοί θεατές στο έργο των ασθενειών που επιτίθενται στην υγεία μας ή εξαρτημένοι από ελιτίστικες θεραπείες ή από ακριβές ιατρικές καινοτομίες, αλλά ότι εμείς ως άτομα έχουμε τη δυνατότητα να ενισχύσουμε και τα πέντε αμυντικά μας συστήματα μέσω της διατροφής μας. Αυτή είναι μια συναρπαστική ιστορία για τη δύναμη των τροφίμων, ένας συλλογισμός για το τι εννοούμε με τον όρο υγεία και ένα πρακτικό εργαλείο με το πλαίσιο 5 Χ 5 Χ 5 για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε κοντά στο να απολαμβάνουμε τις χαρές της ζωής για όσο το δυνατόν περισσότερο».
—Bono
«Επιτέλους! Ένα βιβλίο που μας λέει την αλήθεια για το τι μπορούμε να φάμε, ώστε να είμαστε υγιείς με βάση την πραγματική επιστήμη, από έναν πραγματικό εμπειρογνώμονα. Το βιβλίο Η διατροφή ως ασπίδα υγείας θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε για το σώμα μας και τις επιλογές που κάνουμε, όταν ψωνίζουμε τρόφιμα, μαγειρεύουμε για την οικογένειά μας ή τρώμε σε ένα εστιατόριο. Διαβάστε το βιβλίο αυτό από την αρχή ως το τέλος, εάν επιθυμείτε να τα πάτε τέλεια με την υγεία, την ομορφιά και τη φυσική κατάσταση, από έξω προς τα μέσα. Όσον αφορά τα τρόφιμα και την υγεία, είμαι πολύ χαρούμενη που έχω τον Δρ Li στο πλευρό μου».
—Cindy Crawford
«Ως πρώην Υπουργός Γεωργίας, ένα από τα καθήκοντά μου ήταν η προώθηση της καλής υγείας και της διατροφής παρέχοντας στο κοινό σύγχρονες, επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες για τα τρόφιμα που καταναλώνουν. Το βιβλίο του Δρ Li, που προκαλεί αλλαγές στον τρόπο σκέψης μας, είναι μία από τις καλύτερες περιγραφές που έχω διαβάσει για την επιστημονική σχέση μεταξύ των υγιεινών τροφίμων, της διατροφής και του αγώνα κατά της ασθένειας. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα».
—Dan Glickman, former US secretary of agriculture,
vice president, Aspen Institute, former chairman,
Motion Picture Association of America
«Ήρθε η ώρα να οριστεί σωστά η “υγεία” και να κατανοήσουμε ξεκάθαρα πώς τα τρόφιμα επηρεάζουν την υγεία. Το βιβλίο Η διατροφή ως ασπίδα υγείας ανταποκρίνεται με επιτυχία στο όραμα αυτό σε μεγάλο βαθμό – και με πραγματικά επιστημονικά στοιχεία για επιβεβαίωση. Το εξαιρετικά ευχάριστο και ενημερωτικό βιβλίο του Δρ Li μάς πληροφορεί ότι η επίτευξη μιας εξαιρετικής υγείας είναι εφικτή από όλους εμάς, αξιοποιώντας τα ίδια τα τρόφιμα που αγαπάμε. Το βιβλίο Η διατροφή ως ασπίδα υγείας θα σας ενθουσιάσει, θα σας εκπλήξει και θα σας εμπνεύσει για να τρώτε υγιεινά και να κατατροπώσετε την ασθένεια. Και να θυμάστε: έχετε τον έλεγχο του δικού σας πεπρωμένου».
—Louis J. Ignarro, 1998 Nobel laureate in medicine
«Μεταξύ των πολλών βιβλίων διατροφής και υγείας των τελευταίων ετών, το βιβλίο αυτό πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Ο Δρ William W. Li, ένας έμπειρος ιατρός παθολόγος, έχει επίσης μια εξαιρετική επαγγελματική φήμη στην ιατρική έρευνα. Γνωρίζει την επιστήμη και πώς να την παρουσιάσει στο κοινό. Τα στοιχεία του μπορούν μόνο να οδηγήσουν σε έναν πιο ικανοποιητικό τρόπο σκέψης για την υγεία για όλους μας».
—T. Colin Campbell, PhD, Cornell University, author,
The China Study and Whole
«Το παλιό ρητό λέει “είμαστε ό,τι τρώμε” αλλά θα ήταν περισσότερο ακριβές να λέγαμε ότι “είμαστε αυτό που εξάγουμε από τα τρόφιμα που τρώμε”. Τι γίνεται εάν το φαγητό είναι κάτι περισσότερο από ενέργεια και διατροφή, αλλά είναι μια μορφή φαρμάκου; Στο πρωτοποριακό του βιβλίο Η διατροφή ως ασπίδα υγείας, ο Δρ William W. Li φέρνει την πειθαρχία της κλινικής ιατρικής έρευνας να συνδεθεί με μια νέα ανάλυση πάνω στη σχέση μεταξύ των τροφίμων και της υγείας. Συγκεντρώνοντας τα κομμάτια του παζλ για τον τρόπο με τον οποίο τα τρόφιμα που καταναλώνουμε επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα και προστατεύεται από την ασθένεια, ο Δρ Li προτείνει ένα
νέο υπόδειγμα για να εξηγήσει τη σχέση αυτή: “τα τρόφιμα ως φάρμακα”. Το βιβλίο Η διατροφή ως ασπίδα υγείας είναι πρόδρομος μιας επανάστασης στη σκέψη για το πώς το φαγητό που τρώμε καθορίζει την υγεία μας».
—The Edge, U2, director, the Angiogenesis Foundation
«Ο Δρ William W. Li είναι πρωτοπόρος στην υγειονομική περίθαλψη. Bοηθά τους αναγνώστες μας να έχουν ευζωία αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο τα ίδια τα συστήματα του σώματος ανταποκρίνονται σε ό,τι τρώμε. Το βιβλίο του θα δώσει πρακτικές συμβουλές για υγιέστερη ζωή και θα εμψυχώσει τους αναγνώστες με τρόπους μέσω των οποίων μπορούν να βοηθήσουν το σώμα τους να καταπολεμήσει τις ασθένειες».
— Arianna Huffington, Founder and CEO, Thrive Global
«Σε αυτή την νέα πρωτοποριακή μελέτη Η διατροφή ως ασπίδα υγείας ο Δρ William W. Li μάς δίνει τη γνώση και τα εργαλεία για να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις για το καθημερινό μας φαγητό. Αυτό το ευκολοδιάβαστο βιβλίο δεν είναι ένα βιβλίο διατροφής, αλλά μια βοήθεια για να κατανοήσουμε καλύτερα τι τρώμε».
— The Washington Book Review
Η διατροφή ως ασπίδα υγείας
«Η μοριακή ιατρική συναντήθηκε τελικώς με τη μοριακή διατροφή! Η υγειονομική περίθαλψη μπορεί τώρα να μεταμορφωθεί πραγματικά με την ενσωμάτωση δύο εκ των πιο ισχυρών καθοριστικών παραγόντων για την υγεία και την ασθένεια: τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουμε και τα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Ως ιατρός-επιστήμονας, o Δρ Li έχει μια διακεκριμένη σταδιοδρομία συμβάλλοντας στην εκπληκτική πρόοδο της αποσαφήνισης των γενετικών, μοριακών και κυτταρικών μηχανισμών που προσδιορίζουν την υγεία και την ασθένεια. Η γνώση αυτή έχει επιτρέψει σε ερευνητές και κλινικούς ιατρούς να διαθέτουν ισχυρά, στοχευμένα φάρμακα για την πρόληψη, την εξάλειψη ή τον έλεγχο ασθενειών και έχει οδηγήσει στη σύγχρονη εποχή της “ιατρικής της ακριβείας”. Η ιατρική επιστήμη έχει αναγνωρίσει εδώ και πολύ καιρό ότι, εκτός από τα φαρμακευτικά προϊόντα, η διατροφή διαδραμάτισε επίσης σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της υγείας μας, αλλά δεν κατανοούσαμε το πώς και το γιατί. Στο βιβλίο Η διατροφή ως ασπίδα υγείας, ο Δρ Li παρουσιάζει μια επιστημονικά ενδελεχή και περιεκτική έκθεση των μοριακών θρεπτικών συστατικών που περιέχονται στη διατροφή μας και τη σχέση τους με την πρόληψη ασθενειών και την αποκατάσταση της υγείας, παρέχοντας έτσι μια “μοριακή διατροφή ακριβείας”. Είναι μια πραγματικά ιστορική επιτομή.
«Το βιβλίο αυτό είναι εξαιρετικό σε βάθος, διότι παρέχει μια επεξήγηση του μοναδικού μικροθρεπτικού συστατικού μιας μεγάλης ποικιλίας τροφίμων και την ξεχωριστή του αλληλεπίδραση με τα κύτταρα και τους ιστούς του σώματος. Για δεκαετίες, είχαμε μια πρωτόγονη κατανόηση των “υγιεινών τροφίμων” και εφαρμόζαμε ρητά, όπως “ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα”. Στο βιβλίο αυτό, ο Δρ Li όχι μόνο μας παρουσιάζει γιατί ένα μήλο είναι υγιεινό αλλά, ακόμα πιο σημαντικό, μας λέει ποια ποικιλία μήλων είναι η καλύτερη!
«Το βιβλίο αυτό είναι υπέροχα γραμμένο με έναν τρόπο που εξηγεί πρώτα τους βασικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιεί ο οργανισμός για τη διατήρηση της υγείας και της ακεραιότητας του σώματός μας, όταν αντιμετωπίζει την εισβολή λοιμώξεων, μια βλάβη των γενετικών ελέγχων που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο ή την απλή διαδικασία γήρανσης. Οι κύριοι αυτοί μηχανισμοί είναι η αγγειογένεση, η αναγέννηση, το μικροβίωμα, η προστασία του DNA και η ανοσία. Ο Δρ Li μάς προσφέρει στη συνέχεια μια λεπτομερή έκθεση των μοριακών θρεπτικών συστατικών που είναι πιο αποτελεσματικά για την υποστήριξη των μηχανισμών αυτών και τα συγκεκριμένα τρόφιμα στα οποία τα συστατικά αυτά βρίσκονται σε αρκετή αφθονία. Στην πραγματικότητα, αυτό δημιουργεί μια διατροφική συνταγή ακριβείας, και είναι μεγάλη χαρά και ίσως έκπληξη ότι ο κατάλογος των τροφίμων είναι γεμάτος με τρόφιμα που μας αρέσει να καταναλώνουμε!
«Σε όλη την εκτενή παρουσίαση της επίδρασης των μικροθρεπτικών συστατικών από τα διάφορα τρόφιμα πάνω στις λειτουργίες του οργανισμού, ο Δρ Li παρέχει άφθονη τεκμηρίωση με δεδομένα που προέρχονται από επιστημονικά πειράματα και καλά σχεδιασμένες ερευνητικές κλινικές μελέτες, αλλά πέρα από τις άριστες διατροφικές συνταγές, το τελευταίο τμήμα του βιβλίου γίνεται αρκετά πρακτικό με την παρουσίαση του πλαισίου 5 Χ 5 Χ 5, το οποίο συνδυάζει την κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί με τα τρόφιμα που μας αρέσουν περισσότερο και τον πρακτικό τρόπο να ενσωματώσουμε το συγκεκριμένο είδος υγιεινής διατροφής στον τρόπο ζωής μας.
«Συνοψίζοντας, το βιβλίο Η διατροφή ως ασπίδα υγείας είναι ο καλύτερος οδηγός που γνωρίζω τόσο για τους επαγγελματίες όσο και το κοινό για τη βελτίωση της υγείας χρησιμοποιώντας τα τρόφιμα. Είναι επιστημονικό, είναι περιεκτικό, συνδυάζει τη λογική με τη συνταγή και, το πιο σημαντικό, είναι πρακτικό! Όχι μόνο θα μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο τρώμε, θα αλλάξει την υγειονομική περίθαλψη!».
—Andrew C. von Eschenbach, MD, president, Samaritan Health
Initiatives, former director of the National Cancer Institute,
former commissioner of the Food and Drug Administration
«Ο Δρ William W. Li έχει κάνει μια φανταστική δουλειά αρθρώνοντας, διαδίδοντας και εξηγώντας πρωτοποριακές ιδέες που επηρεάζουν δραματικά τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας μπορεί να αντιμετωπίσει ασθένειες, τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αποτρέψουμε την επιδείνωση των ασθενειών αυτών και, το πιο σημαντικό, τον τρόπο με τον οποίο τα τρόφιμα μπορούν να διαδραματίσουν κάποιον ρόλο σ’ αυτό».
— Dr. Mehmet Oz, address at Vatican's Unite to Cure Conference 2018
«Το βιβλίο Η διατροφή ως ασπίδα υγείας είναι ένα πρωτοποριακό βιβλίο. Συγγραφέας, παγκοσμίου φήμης ιατρός και ιατρικός επιστήμονας, ο Δρ Li εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους έχουμε τη δύναμη να βοηθήσουμε στον έλεγχο του δικού μας πεπρωμένου υγείας μέσω της λήψης αποφάσεων που βοηθούν το σώμα να θεραπευθεί μόνο του. Ο Δρ Li περιγράφει πώς περισσότερα από τετρακόσια τρόφιμα ενισχύουν τις άμυνες του σώματός μας, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία. Το βιβλίο Η διατροφή ως ασπίδα υγείας πρέπει να το διαβάσετε οπωσδήποτε – το συνιστώ ανεπιφύλακτα».
—Dean Ornish, MD, founder and president, Preventive Medicine
Research Institute, clinical professor of medicine,
University of California, San Francisco,
author, UnDo It!
«Με το βιβλίο Η διατροφή ως ασπίδα υγείας, ο Δρ William W. Li παρουσιάζει τον λόγο για τον οποίο το πιρούνι είναι το πιο ισχυρό εργαλείο για την υγεία. Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει ισχυρές νέες ανακαλύψεις για το πώς το σώμα αντιστέκεται φυσικά σε ασθένειες μέσω συγκεκριμένων συστημάτων άμυνας της υγείας. Ο Δρ Li μάς οδηγεί σε ένα επικό ταξίδι που συνοδεύεται από επιστημονικά στοιχεία, τα οποία μας δείχνουν πώς τα τρόφιμα που καταναλώνουμε μπορούν να ενεργοποιήσουν αυτές τις άμυνες. Σε αντίθεση με τα τόσα πολλά βιβλία που απομακρύνουν τους ανθρώπους από τα τρόφιμα που τους αρέσουν, το βιβλίο Η διατροφή ως ασπίδα υγείας μάς δείχνει πώς τα τρόφιμα που αγαπάμε υποστηρίζουν πραγματικά την ευζωία και τη ζωτικότητά μας. Συνιστώ σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την υγεία τους να διαβάσουν το νέο αυτό κλασικό βιβλίο και να ενημερώσουν τους φίλους και την οικογένειά τους για όλα αυτά».
—Mark Hyman, MD, director, Cleveland Clinic Center for
Functional Medicine, and #1 New York Times bestselling
author, Food: What the Heck Should I Eat?
«Μια ωδή σε μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής και μια πειστική απόδειξη για μια υγιεινή λαχτάρα για φαγητό. Το βιβλίο αυτό θα σας διασκεδάσει, θα σας εκπαιδεύσει, θα σας συνεπάρει και μετά θα σας ενδυναμώσει. Ο Δρ William W. Li, πρωτοπόρος της θεραπείας που βασίζεται στην αγγειογένεση, μας διδάσκει ότι υποτιμήσαμε ριζικά τη δική μας δύναμη να μεταμορφώσουμε και να αποκαταστήσουμε την υγεία μας. Και αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε κάνοντας επιλογές και εφαρμόζοντας τη δημιουργικότητά μας σε κάτι που κάνουμε καθημερινά: να τρώμε! Ο Δρ Li μάς υπενθυμίζει ότι δεν είμαστε παθητικοί θεατές στο έργο των ασθενειών που επιτίθενται στην υγεία μας ή εξαρτημένοι από ελιτίστικες θεραπείες ή από ακριβές ιατρικές καινοτομίες, αλλά ότι εμείς ως άτομα έχουμε τη δυνατότητα να ενισχύσουμε και τα πέντε αμυντικά μας συστήματα μέσω της διατροφής μας. Αυτή είναι μια συναρπαστική ιστορία για τη δύναμη των τροφίμων, ένας συλλογισμός για το τι εννοούμε με τον όρο υγεία και ένα πρακτικό εργαλείο με το πλαίσιο 5 Χ 5 Χ 5 για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε κοντά στο να απολαμβάνουμε τις χαρές της ζωής για όσο το δυνατόν περισσότερο».
—Bono
«Επιτέλους! Ένα βιβλίο που μας λέει την αλήθεια για το τι μπορούμε να φάμε, ώστε να είμαστε υγιείς με βάση την πραγματική επιστήμη, από έναν πραγματικό εμπειρογνώμονα. Το βιβλίο Η διατροφή ως ασπίδα υγείας θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε για το σώμα μας και τις επιλογές που κάνουμε, όταν ψωνίζουμε τρόφιμα, μαγειρεύουμε για την οικογένειά μας ή τρώμε σε ένα εστιατόριο. Διαβάστε το βιβλίο αυτό από την αρχή ως το τέλος, εάν επιθυμείτε να τα πάτε τέλεια με την υγεία, την ομορφιά και τη φυσική κατάσταση, από έξω προς τα μέσα. Όσον αφορά τα τρόφιμα και την υγεία, είμαι πολύ χαρούμενη που έχω τον Δρ Li στο πλευρό μου».
—Cindy Crawford
«Ως πρώην Υπουργός Γεωργίας, ένα από τα καθήκοντά μου ήταν η προώθηση της καλής υγείας και της διατροφής παρέχοντας στο κοινό σύγχρονες, επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες για τα τρόφιμα που καταναλώνουν. Το βιβλίο του Δρ Li, που προκαλεί αλλαγές στον τρόπο σκέψης μας, είναι μία από τις καλύτερες περιγραφές που έχω διαβάσει για την επιστημονική σχέση μεταξύ των υγιεινών τροφίμων, της διατροφής και του αγώνα κατά της ασθένειας. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα».
—Dan Glickman, former US secretary of agriculture,
vice president, Aspen Institute, former chairman,
Motion Picture Association of America
«Ήρθε η ώρα να οριστεί σωστά η “υγεία” και να κατανοήσουμε ξεκάθαρα πώς τα τρόφιμα επηρεάζουν την υγεία. Το βιβλίο Η διατροφή ως ασπίδα υγείας ανταποκρίνεται με επιτυχία στο όραμα αυτό σε μεγάλο βαθμό – και με πραγματικά επιστημονικά στοιχεία για επιβεβαίωση. Το εξαιρετικά ευχάριστο και ενημερωτικό βιβλίο του Δρ Li μάς πληροφορεί ότι η επίτευξη μιας εξαιρετικής υγείας είναι εφικτή από όλους εμάς, αξιοποιώντας τα ίδια τα τρόφιμα που αγαπάμε. Το βιβλίο Η διατροφή ως ασπίδα υγείας θα σας ενθουσιάσει, θα σας εκπλήξει και θα σας εμπνεύσει για να τρώτε υγιεινά και να κατατροπώσετε την ασθένεια. Και να θυμάστε: έχετε τον έλεγχο του δικού σας πεπρωμένου».
—Louis J. Ignarro, 1998 Nobel laureate in medicine
«Μεταξύ των πολλών βιβλίων διατροφής και υγείας των τελευταίων ετών, το βιβλίο αυτό πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Ο Δρ William W. Li, ένας έμπειρος ιατρός παθολόγος, έχει επίσης μια εξαιρετική επαγγελματική φήμη στην ιατρική έρευνα. Γνωρίζει την επιστήμη και πώς να την παρουσιάσει στο κοινό. Τα στοιχεία του μπορούν μόνο να οδηγήσουν σε έναν πιο ικανοποιητικό τρόπο σκέψης για την υγεία για όλους μας».
—T. Colin Campbell, PhD, Cornell University, author,
The China Study and Whole
«Το παλιό ρητό λέει “είμαστε ό,τι τρώμε” αλλά θα ήταν περισσότερο ακριβές να λέγαμε ότι “είμαστε αυτό που εξάγουμε από τα τρόφιμα που τρώμε”. Τι γίνεται εάν το φαγητό είναι κάτι περισσότερο από ενέργεια και διατροφή, αλλά είναι μια μορφή φαρμάκου; Στο πρωτοποριακό του βιβλίο Η διατροφή ως ασπίδα υγείας, ο Δρ William W. Li φέρνει την πειθαρχία της κλινικής ιατρικής έρευνας να συνδεθεί με μια νέα ανάλυση πάνω στη σχέση μεταξύ των τροφίμων και της υγείας. Συγκεντρώνοντας τα κομμάτια του παζλ για τον τρόπο με τον οποίο τα τρόφιμα που καταναλώνουμε επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα και προστατεύεται από την ασθένεια, ο Δρ Li προτείνει ένα
νέο υπόδειγμα για να εξηγήσει τη σχέση αυτή: “τα τρόφιμα ως φάρμακα”. Το βιβλίο Η διατροφή ως ασπίδα υγείας είναι πρόδρομος μιας επανάστασης στη σκέψη για το πώς το φαγητό που τρώμε καθορίζει την υγεία μας».
—The Edge, U2, director, the Angiogenesis Foundation
«Ο Δρ William W. Li είναι πρωτοπόρος στην υγειονομική περίθαλψη. Bοηθά τους αναγνώστες μας να έχουν ευζωία αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο τα ίδια τα συστήματα του σώματος ανταποκρίνονται σε ό,τι τρώμε. Το βιβλίο του θα δώσει πρακτικές συμβουλές για υγιέστερη ζωή και θα εμψυχώσει τους αναγνώστες με τρόπους μέσω των οποίων μπορούν να βοηθήσουν το σώμα τους να καταπολεμήσει τις ασθένειες».
— Arianna Huffington, Founder and CEO, Thrive Global
«Σε αυτή την νέα πρωτοποριακή μελέτη Η διατροφή ως ασπίδα υγείας ο Δρ William W. Li μάς δίνει τη γνώση και τα εργαλεία για να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις για το καθημερινό μας φαγητό. Αυτό το ευκολοδιάβαστο βιβλίο δεν είναι ένα βιβλίο διατροφής, αλλά μια βοήθεια για να κατανοήσουμε καλύτερα τι τρώμε».
— The Washington Book Review